AcupunctuurAcupunctuur is naast Tuina massage en Kruidenleer een van de therapieeen binnen de Traditionel Chinese Geneeskunde.
Deze geneeswijze, TCG, hanteert een holistische visie op de mens. Dit houdt in dat het lichaam en de geest een zijn, een geheel. In de Chinese Geneeskunde meer bekend als het Yin en Yang koppel, en als : man & vrouw, dag & nacht. Wanneer yin en yang in harmonie zijn is er balans. Balans tussen geest en lichaam. Bij geen harmonie ontstaat er disbalans. Een disbalans tussen lichaam en geest. Bij een disbalans kunnen er klachten ontstaan.

 

Lichamelijke- maar ook psychische klachten welke gepaard kunnen gaan met pijn. Pijn is een signaal van het lichaam, het geeft aan dat er wat aan de hand is, vraagt om aandacht. Het lichaam, de pijn geeft een disbalans aan. Voor het behandelen van de pijn, de klacht, het harmoniseren van qi, de levensenergie binnen TCG, is acupunctuur een van de geneeswijze.

In de acupunctuur wordt gewerkt met naalden. Deze naalden, dunne, steriale metalen naalden, worden geplaatst op specifieke plaatsen van het lichaam. De naalden verbeteren de doorstroming van qi, je levensenergie. Hierdoor kan je verlichting ervaren en worden je klachten verholpen. Niet alleen de klacht, maar ook de onderliggende oorzaak wordt behandeld. Afhankelijk van de klachten van de patient kan er ook worden gewerkt met Moxa of cuppen.


Maak een afspraak

MoxaEen andere aanvulling bij een Acupunctuurbehandeling is het werken met Moxa. Moxa is een gedroogd bijvoetskruid. Het kruid kan op verschillende manieren worden toegepast. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen. De acupunctuurpunten of delen van het lichaam worden hierdoor verwarmd. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom de Qi stimuleren.

CuppenEen andere ondersteunende methode is Cupping. Bij cupping worden verwarmde glazen cups op de huid geplaatst. Hierdoor wordt de huid vacuüm getrokken. Deze techniek werkt zeer diep op de spieren en lichaamsweefsels. Je spieren en de huid worden goed doorbloed waardoor je lichaam makkelijker de afvalstoffen kan verwijderen. De behandeling focust zich op de beweging van energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups zorgen ervoor dat bloed en energie naar de plaats wordt vervoerd waar de pijn zit. Waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen in de huidcellen terecht komen wat bevordelijk is voor de huid. De behandeling is toepasbaar op rug, schouders, benen en billen.


Maak een afspraak